روزنامه واشنگتن پست نوشت افشاگریهای تازه اسنودن از جاسوسی امریکا در دفاتر دیپلوماتیک کشوهای عضو اتحادیه اروپا خشم اروپاییها را برانگیخته است.
این روزنامه امریکایی دیروز در پایگاه انترنتی خود در مقالهای به قلم مایکل برنبائوم نوشت پس از آن که مجله آلمانی اشپیگل گزارشی منتشر کرد مبنی بر این که امریکا تلاشهای گستردهای برای کنترل دفاتر دیپلوماتیک و شبکههای انترنتی کشورهای اتحادیه اروپا انجام داده است سران اروپا روز یکشنبه واکنش خشم آلودی از خود نشان دادند.
برخی از آنها گفتند انتظار چنین اقداماتی را از دشمنان خود داشتد اما از نزدیک ترین شریک اقتصادی خود نداشتند.
این تازه ترین اطلاعات از سرویس امنیت ملی امریکاست که ادوارد اسنودن، کارمند سابق این سرویس افشا کرده است. وی پیش از این در اقدامی نادر اطلاعات طبقه بندی شدهای را در مورد برنامههای این آژانس و تلاشهای جاسوسی امریکا افشا کرده بود.
شماری از مقامات بلند پایه کشورهای اروپایی با ابراز خشم خود از این ادعاها، گفتند گزارش این جاسوسی بر مذاکرات تجاری منطقه اقیانوس اطلس با امریکا که قرار است در ماه جون برگزار شود تاثیر خواهد گذاشت.
ویویان ردینگ، کمیسر حقوقی اتحادیه اروپا گفت: (شریکها جاسوسی یکدیگر را نمی کنند.)
وی افزود: (اگر کمترین تردیدی در مورد این که شرکای ما در دفاتر مذاکره کنندگان ما جاسوسی میکردند وجود داشته باشد، نمی توانیم در مورد ایجاد یک بازار بزرگ در منطقه اقیانوس اطلس مذاکره کنیم.)
دیگر مقامات اروپا نیز گفتند این مسئله آنها را شوکه کرده است.
مارتین شولتز، رئیس پارلمان اروپا نیز روز یکشنبه در بروکسل به خبرنگاران گفت: (بسیار وحشتناک است که امریکاییها این اقدامات را بر ضد مهمترین و نزدیک ترین متحدان خود انجام میدهند.)
وی گفت: (این پایه و اساس ایجاد اعتماد متقابل نیست بلکه به بیاعتمادی دو جانبه کمک میکند.) شولتز افزود احساس میکند با آنها مانند یک دشمن رفتار شده است.
کاترین اشتون، مسئول سیاست خارجه اتحادیه اروپا نیز در بیانیهای از مقامات امریکا در واشنگتن و بروکسل خواست اطلاعات بیشتری در این زمینه ارائه کنند.
مجله اشپیگل روز یکشنبه در گزارش جداگانهای نوشت سرویس امنیت ملی امریکا هر ماه صد میلیون نامه الکترونیک، مکالمات و پیامکهای تلفونی را در آلمان کنترل میکرده که این تعداد بیش از دیگر کشورهای اروپایی بوده است. دفتر دادستان فدرال آلمان روز یکشنبه اعلام کرد به این مسئله رسیدگی خواهد کرد.
افشاگری در مورد فعالیتهای جاسوسی امریکا در آلمان طنین خاصی داشت و یادآور خاطره کنترل شدید وزارت امنیت ملی در آلمان شرقی بود. آنگلا مرکل، صدر اعظم آلمان یکی از اولین مقامات در اروپا بود که خواستار اطلاعات بیشتر از باراک اوباما، رئیس جمهور امریکا در این زمینه شد.
دیگر مقامات آلمانی نیز از این مسئله به شدت ابراز نارضایتی کردند اما همه مقامات اروپایی از افشاگریهای تازه اسنودن شوکه نشدند.
رابرت مادلین، مدیر کل کمیسیون شبکههای ارتباطی اروپا در توئیتر نوشت: (مذاکره کنندگان تجاری اتحادیه اروپا همیشه تصور میکردند که کسی به حرفهایشان گوش میدهد.)
لینک مطلب: https://www.ansarpress.com/farsi/257